Het sportcentrum Diepvenneke in Vosselaar is uitgerust met een gloednieuw kunstgrasveld. Het gemeentebestuur investeerde een half miljoen euro in de broodnodige infrastructuur voor de sportclubs.
 
De feestelijke opening van het nieuwe kunstgrasveld ging vrijdagavond gepaard met enkele demotrainingen voetbal en korfbal. Jongeren van het Lokaal Opvanginitiatief (LOI), ofwel minderjarige asielzoekers, speelden een wedstrijdje tegen jonge voetballers van KVV Vosselaar. De liefhebbersvoetbalploegen VOG en FC Bolk testten het gloednieuwe terrein ook uit onder begeleiding van scheidsrechter en gemeenteraadslid Jef Michielsen (V!SIE Op Vosselaar). De sportclubs onthalen het nieuwe kunstgrasveld aan Diepvenneke met open armen.

“Het nieuwe veld is 60 meter bij 100 meter groot en heeft in totaal 500.000 euro gekost, wat toch een grote investering is voor een gemeente als Vosselaar”

zegt Inge Van Goubergen (CD&V), schepen van Sport in Vosselaar. 

“Het nieuwe veld mag vooral gebruikt worden door de voetbalclub KVV Vosselaar, korfbalclub Vosko en door de cafévoetbalploegen. Het terrein is vooral geschikt voor trainingen omdat we daarmee vooral in de rats zaten.”

De gemeente koos ook voor het gebruik van kurkkorrels tussen het kunstgras in plaats van ongezondere rubberen korreltjes. Een speciale tractor verzorgt het onderhoud van het terrein.

Uit Gazet Van Antwerpen 20191025 door Bart Van Den Langenbergh

  • Sport